Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашите Общите условия за ползване и Политиката за лични данни
Общи условия | Лични данни | Бисквитки
0.00 лв.

Полиграфически услуги

Предпечатна подготовка

Благодарение на дългогодишния опит и професионализъм, които са наш приоритет, сме готови да предложим и на  най-взискателни клиенти всичко – от идеята до крайния продукт.

Изисквания за файловете за предпечат:

Препоръчително е да генерирате pdf файл за печат, като използвате PDF/x-1a:2001 или Press Quality пресети или ще ви изпратим .joboptions файл. Изображенията да са с 260-300 ppi, като не използвайте компресия, за целта изберете do not downsample и по възможност работете с .tiff за максимално качество. Всички цветни изображения да са конвертирани в CMYK цветово пространство, а сивите в Grayscale. Всички шрифтове да са включени във файла или в криви, като черният текст да бъде 100 процента Black. За да постигнете наситено черно за по-големи черни области, за да не изглеждат сиви и избледнели, използвайте 100 Black и по 30 процента CMY. Ако има допълнителни цветове, моля да бъде пояснено и посочено като изискване за печат. При подаване на файлове в други цветови пространства, те ще бъдат конвертирани в CMYK, a резултатът не е гарантирано добър. Може да ни изпратите и .ps .eps .cdr .tiff файлове, съобразени със същите изисквания.

Файловете трябва да включват всички страници, включително празните на съответните им места, като форматът е обрязаният, ако са бели полета, или с разширение за обрязване по 5 мм нагоре, надолу и навън. Освен за книги, разширението за обрязване по 5 мм (минимум 3) важи за всички продукти, като не поставяйте текст и други важни елементи близо до обрязания формат. Трябва да посочите вътрешните и горните полета за лява и дясна страница , ако наборното поле е центрирано, или съответно ги задавате при страниране. Нашите технолози ще ви дадат точен размер за кориците и дебелината на гръбчето на книгите. 

Не поставяйте пасери, ножове, скали и други марки във файловете.

Малки файлове изпращайте на prepress@abagar.net. За по големи файлове ще ви бъде даден персонален достъп до FTP сървър. Моля, архивирайте файловете, преди да ги изпратите .rar .zip .7z, за да се запази целостта на файловете при преноса. Ако има проблем с файла, архивът не може да се разархивира и ще покаже грешка. 


Моля, обадете се, ако имате въпроси и за уточнения при подготовката на файловете. 0899 92 26 93 Борислав Ангелов

Печатен процес

Ние сме специализирани в областта на висококачествен пълноцветен офсетов печат. Оборудвани сме със съвременни печатни машини от лидерите в областта на полиграфията.

Довършителни процеси

Нашата основна сфера на дейност е производството на книги (мека и твърда подвързия), учебници, календар-бележници, каталози, рекламни материали и др. Специализирани сме в изработката на твърда подвързия, като разполагаме с оборудване, което гарантира висока производителност, качествени продукти в срок, на конкурентни цени.