Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашите Общите условия за ползване и Политиката за лични данни
Общи условия | Лични данни | Бисквитки
0.00 лв.

За нас

„Абагар“ АД – Велико Търново, е един от най-модерните издателско-полиграфически комплекси с универсални възможности за производство на печатна продукция и добре развита издателска дейност.

„Абагар“ е наследник на създадената през 1951 г. печатница „Димитър Найденов“ и има вече 70-годишна история, която преминава през няколко преходни периода. Фирмата съчетава традициите в полиграфията от миналото и новаторството през последните години.

Оборудвана е с модерна техника, която позволява изработване на широк спектър от полиграфическа продукция. Основната производствена дейност е съсредоточена в печат и изработване на книги – мека и твърда подвързия, списания, календари и календар-бележници, тетрадки и акциденция, каталози и рекламни материали. Фирмата е водеща в печат на книги - твърда подвързия.


Отличителна черта на фирмата в условията на пазарна икономика е нейната конкурентоспособност. Основни предимства на фирмата са: модерно оборудване, висококачествена продукция, кратки срокове на полиграфическите поръчки, висок професионализъм, конкурентни цени, етични бизнес отношения с партньори и клиенти.

Полиграфическото ни качество е на европейско ниво и с успех  изпълняваме поръчки за Чехия, Румъния, Македония, САЩ и Германия.

Девизът на фирмата е „Стремеж към съвършенство“ и той не е подбран случайно. Формулата за успех е  70 години съчетаване на традиции с професионализъм, качество, иновации, коректност към партньори и клиенти.


Наградите на Абагар

Награда "Златен лъв " 2013

Наградата  се присъжда от Асоциация '' Българска книга " и екпертно жури за най - добър издателски проект на издателство " Абагар " за Чудомир " Събрани произведения " в шест тома.

Национален център за книгата

Номинации за наградата "Черноризец Храбър " за 1996 и 1997 г. За цялостен принос в националния културен живот.

Асоциация на българските книгоиздатели

Грамота от Национален конкурс за най-добре издадена книга – 2004 г.
"Старобългарска литература. Енциклопедичен речник" - професор Донка Петканова

Съюз на Българските писатели

Грамота за книгата на академик Иван Радев "Другото лице на възрожденската литература"

Министерство на културата

Почетна грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура – 1999 г.

Съюз на Печатарската индустрия в България

Печатар на годината – 2008 г. , инж.Мариян Кенаров