Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашите Общите условия за ползване и Политиката за лични данни
Общи условия | Лични данни | Бисквитки
0.00 лв.

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЯ ТОМ I

Васил Николов, Димитър Попов, Петър Делев
-20%
32.00 лв.   Корична цена: 40.00 лв.
 
Категория: Българска и световна история
Език: Български
ISBN: 9789544279509
Страници: 940
Подвързия: твърда
Размер: 17 x 24 cm
Тегло: 1493
Описание

„Българска национална история“ е многотомно издание на Българска академия на науките и изкуствата, респективно на нейния Научен център по българистика и Научния институт по българска национална история, и издателство „Абагар“ - Велико Търново.

Целта, която си поставяме с този труд, е да представим цялостно, пред широк кръг читатели и специалисти историци, хилядолетната история на днешните българи и техните предци – древните българи, траки и славяни, както и на създадените от българите могъщи империи – Стара Велика България, Дунавска България и Волжска България. Включването на историята на Волжска България в общобългарското историческо наследство има за цел да бъде категорично преодоляно дистанцирането от него по политически съображения във времето на тоталитаризма.

При написването на многотомната история авторите ще се позовават на най-новите открития в археологията и историята. Това се отнася както за древната и средновековната българска история, така и за новата и най-новата ни история.

Стремежът на авторския колектив е научните разработки, заложени в тази история, да отразяват обективно историческите процеси, като се освободят от налаганите в миналото партийно-политически идеологеми и оценки на личностите и събитията. Само по такъв начин ще бъдем в състояние да вникнем в историческите процеси, ролята и значението на водещите личности и събития.

Том I съдържа:

  1. Праистория на българските земи – проф. Васил Николов;
  2. Древна Тракия и траките – проф. Димитър Попов;
  3. Древният свят и траките – доц. Петър Делев.
Форма за запитване
Други книги от Българска и световна история
ЕВРОПА ИЗТОК И ЗАПАД

ЕВРОПА ИЗТОК И ЗАПАД

Норман Дейвис
17.60 лв.
АРБАНАСИ

АРБАНАСИ

Хитко Вачев
9.60 лв.
ВИЗАНТИЙСКИ ОРЪЖИЯ

ВИЗАНТИЙСКИ ОРЪЖИЯ

Таксиархис Колиас
16.00 лв.