Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашите Общите условия за ползване и Политиката за лични данни
Общи условия | Лични данни | Бисквитки
0.00 лв.

Българските ханове и царе: от хан Кубрат до цар Борис III

Андрей Пантев, Йордан Андреев
-20%
20.00 лв.   Корична цена: 25.00 лв.
 
Категория: Българска и световна история
Език: Български
ISBN: 978-619-1683-57-4
Страници: 347
Подвързия: твърда
Размер: 17 x 24 cm
Тегло: 720
Описание

В ръцете на любознателния, но и все по-взискателен читател е поредното издание на книга, която без преувеличение може да бъде наречена модерна „историческа класика". Нейни автори са проф. Йордан Андреев и проф. Андрей Пантев от фалангата на легендарните университетски преподаватели по история, съответно във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" в СУ „Св. Климент Охридски". Двамата учени са ярки личности със солиден обществен авторитет, при това водещи имена на българската историческа наука.

Определена като „историко-хронологичен" справочник, книгата „Българските ханове и царе от хан Кубрат до пар Борис III" представлява научно-популярна просопографска енциклопедия за Българското средновековие и увлекателен разказ за историята на България, посредством биографиите на нейните владетели - от хан Кубрат до цар Борис ІІІ.

 Книгата е полезно пособие не само за специалисти, но и за студенти, учители, ученици, музейни работници, любители на историята. За този широк читателски кръг са поднесени не само известни исторически факти, но и подробности, за които обикновено се знае малко, свързани с водещата фигура на българския владетел от Средновековието до новото време,

„Българските ханове и царе" на проф. Йордан Андреса и проф. Андрей Пантев е книга, която със сигурност ще продължава да бъде търсена, четена и препрочитана от хиляди, и хиляди българки и българи - както се казва, класиката е модерна...". Ще се уверите сами в тази шеговита, но и вярна максима, уважаеми читатели!

 

проф. Пламен Павлов

Форма за запитване
Други книги от Българска и световна история
ЕВРОПА ВЪВ ВОЙНА

ЕВРОПА ВЪВ ВОЙНА

Норман Дейвис
17.60 лв.
Писма от България

Писма от България

Евгений Утин
15.96 лв.
БЪЛГАРИЯ И СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ

БЪЛГАРИЯ И СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ

Йордан Андреев, Христо Глушков
28.00 лв.